Skoro ulovljeno, 4 komada. Jednu mo ovak spremili, 3 ćemo ousšiti.Jedna od retkih rečnih riba na Novom Zelandu i tim više prava poslastica kad dodjemo do nje
Sastojci
1 veća pastrmka
2 čena belog luka
1 kašičica morača
so, biber
rukohvat peršuna
200 ml belog vina
1 šolja bistre supe
Priprema
Iseckati sitno beli luk, pomešati sa malo ulja, sokom od limuna, začinom i peršunom
Posoliti pastrmku, napuniti začinima i limunom u posudu za pečenje.Peći nekih 15 min na 200C, pa politi sa malo belog vina.Tokom pečenja zalivati pastrmku sa vinom, nasuti i malo
bistre supe ,oko 1 šolju
.Peći nekih 20 do 30 minuta
Ja sam uz ovo servirala, krompir salatu i barenu Potočarku
2 коментара:
Odlično! Vidiš, nije mi palo da "opijanim" pastrmku... al bih mogla. Kažu da se posle uz jelo pije ono čime se zalivalo, pa će mi belo vino baš prijati ♥
Ja uz ribu često koristim vino i nekako mi bude super
Постави коментар