Sastojci
4 pileća bataka
2 kašićice čilija u prahu
2 ćena belog luka, sitno seckang
1/2 crvenog luka, iseckanog
2 kašičice oregana
1/2 kašičice cimeta
1 kašičia soli
1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
1/2 šolje maslinovog ulja
300 ml sosa od paradajza
1 1/2 šolje bistre pileće supe
5 suvih čili papričica , potopmo u vodu 5 minuta
200 grama čokolade za kuvanje


Priprema:
Predgrejemo šporet na 175 stepeni Celzija
Napravim marinadu od čilija u prahu, belog luka crnog luka oregano cimet so i biber.Dobro izmešamo i utrljamo u meso.Ostavimo u frižideru najmanje 2 sata ili još bolje preko noći.


Izvadimo iz frižidera i ostavimo malo da stoji na sobnoj temperaturi.
Stavimo u pleh i pečemo oko 30 minuta


U medjuvremen u tiganju zagrejemo ulje,dinstamo crni i beli luk oko 5 minuta.  Dodamo sos od paradajza i pileču supu i kuvamo 8 minuta. Posolimo i pobiberimo.



Sada sve stavimo u blender sa suvim čilijem i izblendamo dok dobijemo glatku masu

Vratimo u tiganj i dodamo komade čokolade za kuvanje i mešamo dok se istopi, oko 3 minuta,

Vratimo pile u tiganj i pospemo sosom.
Serviramo sa ostatkom sosa posebno, da gosti sami mogu dosipati



Služimo uz pirinač ili pastu