Meso sa grudi fazana je svetle boje, prijatnog ukusa vrlo slično piletini.. Ovo je divlji fazan pa je meso sa malo više ukusa kao što je to slučaj kod divljači.
SASTOJCI
4 komada grudi od Fazana
1 Kašika aleve paprike
2 do 3 Kašike putera
100 ml bistre supe
1šolja vode
sveže mleven biber (1/2 kašičice)
2 pomorandže , 1 sok i jedna oljuštena
PRIPREMA
Operemo meso i kuhinjskim papirom osušimo
Obe strane začinimo paprikom
Zagrejemo 2 Kašike putera u tiganju i prepečemo meso na obe strane.Dodamo još putera ako je potrebno
Promešamo vodu i bistru supu i sipamo preko mesa
Smanjmo temperaturu i krčkamo oko 30 minuta
Okrenemo meso nekoliko puta za to vreme
Pomešamo sve ostale sastojke
Dodamo mesu
- .
2 коментара:
Nisam vjesta u pripremi divljaci, a neznam ni gdje bih je pronasla...Volila bih probati. Tvoj fazan izgleda i zvuci odlicno.
Ovo je vrh!! Svaka čast...
Постави коментар