500 gr suvog graška
Rukoohvat peršuna
1 veliki crveni luk
5 manjih krompira
1 l bistre supe, govedje ili pileće
500 gr svinjske sveže slanine
5 zrna bibera
Naprstak krupne morske soli
1 l vode
1 kobasica ( rookworst)
malo slanine u komadićima
U veliku šerpu stavimo vodu i pileću supu.Kad prokuva sipamo suv grašak ,koji smo prethodno oprali, Dodamo zrna bibera Ostavimo 2 sata da krčka i mešamo povremeno.Isečemo meso i dodamo.Isečemo sve ostale sastojke i dodamo. Kuvam još 25 minuta
Na kraju dodamo peršun, posolimo i dodamo isečenu kobasicu da se zagreje.
Serviramo sa hlebom
Holandjani na to stave i komade meke kuvane slanine ali meni je ok i ovako. Ova šorba ima mnogo avrijacija, pa neko dodaje i praziluk i šargarepu , meni je opet ovako najbolja
Нема коментара:
Постави коментар