Ovaj dezert francuskog porekla je tako jednostavan, a u isto vreme vrlo elegantan. Kod nas se obično pravi kad napravim previše testa za palačinke! Dodamo još par sastojaka i gotovo.
- Sastojci
- 1 šolja mleka
- 3 jaja
- 1/2 šolje šećera
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 2 Kašike istopljenog putera
- 1/2 šolje brašna Voće po izboru (moj sa divljim kupinama)
1. Predgrejemo rernu na 170 stepeni Celzija. U činiji izmešamo sastojke i uspemo u vatrostalnu posudu..
2. Pospemo voćem i pečemo 30 do 45 minuta
Serviramo sa šlagom ili kao ja sa sladoledom. Ali i bez dodataka je vrlo ukusno.
Priprema
3 коментара:
Jednostavan ali efektivan desert; sasvim pozeljan!
Obožavam clafoutis i volim divlje kupine, super si to iskombinirala
Često ag pravim kako novo voće stiđe i svi ga vole
Постави коментар