Dolaze gosti! Šta spremiti da bude inteesantno , relativno brzo ( ako imate već veknu hleba) i naravno ukusno. Ovaj povuci potegni hleb je ukršten sa hlebom sa belim lukom. Zaćas plane , kad ga izvadite na sto!
Ako imate vremena možete prvo napravitii svoj hleb, pa sam i za to postavila recept
OVDE
- 1 kašičica kvasca
- 100 ml tople vode
- 300 g hlebnog brašna
- 1 kašičica soli
- malo ulja (za mešenje)
Priprema
- U činiji izmešajte kvasac i vodu
- Uspite 100 g brašna i mešajte dok dobijete glatko testo.pokrite tanjirem i ostavite da nadodje .oko 2 sata
- Sada umešamo i ostatak brašna
- Testo treba da bude meko i lepljivo.Pokrijte ga i ostavite da odmori jedno 15 minuta
- Namažite uljem radnu površinu
- Sipajte 1 kašičicu ulja na i ispod testa da ga lakše možete izvaditi .
- Premesite 15tak sekundi. Vratite u činiju i ostavite još 45 minuta. Izmedju premesite na kratko još nekoliko puta.
- Malo pobrašnajte radnu površinu.Ravna strana da bude gore.Rukom oblikujte testo da bude ovalno.
- Dobro ga urolajte sastavljajuci krajeve u špic
- Stavimo testona pleh, koji smo prekrili paprom za pečenje.Prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se udupla, oko 45 minuta.
- Predgrejte rernu an 220 stepeni Celzija i stavite malu vatrostalnu činiju na dno rerne.Ovo če pomoći da hleb bude fino mekan.
- Pospemo hleb brašnom i nožem pazljivo zasečemo nekoliko dijagonala
- Pečemo 20 minuta i onda smanjmo temperaturu na 200 stepeni Celzija pečemo još oko 15 minutaBake
- Ohladimo na žici.
Povucipotegni hleb
- 1 hleb sa hrskavom koricom
- ¾ šolje rendane Mocarele
Puter sa belim lukom
- 100 g omekšalog, neslanog putera
- 2 čena izmlevenog belog luka
- ⅜ kašičice soli
- 1 Kašika svežeg peršuna sitno iseckanog
Priprema
- Predgrejemo rernu 180C/350F.
- Istopimo puter i pomešamo sa belim lukom i ostalim sastojcima
- Isečemo hleb diajgonalno kao dijamant oblika na kockice.Ne sečemo do dna
- Onda svaki otvor napunimo puterom i sastojcima u njemu i odozgo završimo sa sirom
- Zamotamo u srebrnu foliju i pečemo 15 minuta, onda odmotamo i pečemo još pet minuta da korica bude hrskava..
- Služite toplo
Divan ti je! Kako se samo fino sir razvlači... ma, fantazija! I ja se oštrim nešto slično da pravim, preduhitrila si me :)))
ОдговориИзбришиAuuuuu, kako se sir divno rasteže
ОдговориИзбриши