Več je prošlo izvesno vreme od Svetog Patrika kada smo imali čast, da nam jedna Maorska porodica , čija deca idu u osnovnu školu moje ćerke, pripremi ovo jelo. Iako smo svi platili neki skroman doprinos većina sastojaka je donirana od ljudi u selu , pileće, jagnjeće i svinjsko meso kao i povrće. Sav prihod je otišao u naš fond Prijatelji škole, jedno malo društvance koje nesebično odvaja slobodno vreme, da tokom godine organizuje razne ativnosti i sakupi novac koji je izvan budžeta škole i sa kojim kupujemo ono što mi roditelji smatramo da će ulepšati našoj deci boravak u školi
Hāngi je Maorski tradicionalan metod pripremanja hrane u specijalnim prilikama, tako što
se kuva u zemlji na čijem dnu je vulkansko kamenje koje je pre toga dobro zagrejano.
Na to se onda stavljaju korpe paketića u kojima se nalazi meso i povrće..Onda se sve pokrije zemljom gde ostaje do 4 sata.
Onda se otkrije i izvadi a ukus je fanatstičan!.
Pripremiti Hangi za nekoga, je velika čast i neobično sam uživala u celoj ceremoniji kao i u degustaciji!
Ovo je odlično!! Ja sam jela jagnjetinu na slican način., Istina, nismo imali vulkanske stene, ali je moj ujak isto tako iskopao rupu u zemlji, namazao jagnjetinu glinom, zatrpao zarom, satima dodavao žar na to, fantazija!!
ОдговориИзбриши