U prethodnom blogu sam postavila recept za domaći sir.U ovim paketićima su našli jednu od upotreba
Testo:
2 šolje brašna
½ kašičice soli
180g hladnog putera u kockicama
1 žumance
3 kašike vrlo hladne vode (ja stavim par kockica led au nju)
2 Kašike surutke
½ kašičice soli
180g hladnog putera u kockicama
1 žumance
3 kašike vrlo hladne vode (ja stavim par kockica led au nju)
2 Kašike surutke
Fil
2 jaja
600 g obarenog spanaća
4 Kašike mleka
200 g mladog sira
Priprema
Priprema
1. Izmešamo brašno i so i prstima umešamo puter do dobijemo mrvičasto testo
2. Dodamo žumance i vodu , dok dobijemo čvrsto homogeno testo. Nemojte dodati previše vode. Sve zavijemo u plastičnu foliju i ostavimo u frižider da se odmori 30 minuta
3. U medjuvremenu pripremimo fil,
.Nekoliko saveta u vezi testa
- Uvek koristite hladnu vodu i hladan puter i na mestu gde mesite da nije pretoplo
- Ako u gornji recept dodate 3 Kašike žećera dobićte slatko testo
- Kad prstima umešate puter nemojte preterati, jer će testo biti premasno.
- Ako predugo mesite , testo će biti pretvrdo.Mesite samo dok vam testo postane homogena masa..
- Testo hladimo u frižideru da nam se ne bi dok ga pečemo suzilo.
- Izbegavajte da dodajete previše brašna dok ga razvijate ili će biti suvo i mrvičast
- Ne vucite razvijeno testo da bude veće inače će se smanjiti kada pečete.
Sve ovo gore je za manje iskusne , ima vas dosta koji sigurno i meni još možete dati neki savet.
njammm..
ОдговориИзбриши