Uvek rado pavimo kao predjelo.
500 g bifteka
žumance
0,3 dl ulja
sok od ½ limuna
kašičica senfa
kečap, po ukusu
½ glavice crnog luka
čen belog luka
kiseli krastavac
6 zrna kapra
ljuta papričica, po ukusu
0,3 dl konjaka
vorčester sos, po ukusu
ljuti sos, po ukusu
so i biber
hleb za krutone ili krekeri
Način pripreme
1. Samleti meso... U činiji umutiti žumance, senf, limunov sok, ulje i kečap. U tu smesu dodati meso i ostale sastojke, pa ih viljuškom i kašikom penasto umutiti. Začiniti konjakom po ukusu i dobro sve umešati.
2. Uz tatar biftek služiti prepečen hleb., ili krekere
1. Samleti meso... U činiji umutiti žumance, senf, limunov sok, ulje i kečap. U tu smesu dodati meso i ostale sastojke, pa ih viljuškom i kašikom penasto umutiti. Začiniti konjakom po ukusu i dobro sve umešati.
2. Uz tatar biftek služiti prepečen hleb., ili krekere
Originalni recept Lepog Brke je ovde
Нема коментара:
Постави коментар