Ako volite pečurke kao ja onda probajte ovako. Divne su kao prilog jelu ili u omletu ili na tostu
Ne solite pečurke pre pečenja.Kada su gotove , istucajte morsku so i pomešajte sa sokom od limuna, pa to prelite preko šampinjona.Dobiju fantastičan ukus.Pre serviranja, pospete sitno iseckanim peršunom
Sastojci
300 g šampinjona, isečenog na kolutove
Takodje ne peremo ih već samo ili kuhinjskim papirom ili četkicom blago očistimo.
Ja odsečem vrlo malo od nožice, sve je jestivo
1 limun (sok)
mali rukohvat peršuna, sitno iseckanog
morska gruba so, po ukusu
30 g putera za pečenje
Priprema
Jako zagrejemo puter i pečemo šampinjone, okrećući ih povremeno da sa svake strane budu lepe braon boje. Puter mora biti jako vruć, inače će šampinjoni pustiti vodu. Možete dodati nekoliko kapi ulja da vam puter ne izgori
Kada su šampinjoni gotovi prelijemo sa limunskim sokom i solju i pospemo peršun
Нема коментара:
Постави коментар