Anglonizacija, potekla od Francuske reči blanc manger (bela hrana).
Sladak desert, koji se pravi od mleka i gustina pa mu se dodaju još razni ukusi.
Iako Blancmange ćesto ima svakojake boje to Englezima ne smeta.
Ja najviše volim ov verziju ,koja je zaista bela.
U receptu ćete videti da se gustin prokuva i krčka kraće vreme.
Sastojci
1 šolja kokosovog krema
1 šolja vrele vode
3 šolje punomasnog mleka
1/2 šolje šećera
6 Kašika gustina
1/4 kašičice soli
voće koje čete služiti uz to.
1. Zagrejemo mleko i šećer, mešamo, dok se šećer sasvim istopi.
2.Izmešamo kokosov krem i mleko dok dobijemo glatku masu.Sada prelijemo 1/2 šolje vrućeg mleka preko toga.Mešamo.Vratimo na šporet i dodamo ostatak mleka.Dodamo so i na tihoj vatri ostavimo oko 5 minuta da se zgusne
3.Sipamo u moldice , ostavimo da se ohladi,pa stavimo u frižider oko 4 sata.
Ja sam ovo služila sa sljivama kuvanim u portu.
Sviđa mi se, rado bi isprobala, samo nije mi jasno ovo "kokosova krema", da li je to kokosovo ulje ili?
ОдговориИзбришиI ja htedoh pitati, ne znam da ovde ima kokosovog krema, mozemo li nekako sami da napravimo, npr od kokosovog brasna?
ОдговориИзбришиima u Maxi radnjama da se kupi kokosovo mleko u konzervi, a ono je baš gusto, kao krema..i nije više od 100din :)
ОдговориИзбриши