Ovo je divan kremast sufle,koji se spremi začas i vrlo je ukusan ili kao ručak ili kao prilog ..uz dobru salatu.
Porcija
6
1 karfiol,iskomadan i skuvan
1/4 šolje putera
1/4 šolje brašna
1 šolla mleka
1/2 kašićice soli
150 grama rendanog kačkavalja
4 jaja ,razdvojena u žumance i belance
1 prstohvat rendanog oraščića
Priprema
1
U posudi istopimo puter id dodamo brašno
2
Postepeno dodajemo mleko mešajući,dok se smesa ne zgusne
3
Dodamo so,oraščić i rendani sir
4
Izmrvimo skuvani karfiol.Umutimo žumanca ,pa dodamo.Dodamo umućeni šne od belanca.
Prelijemo bešamel sos
6
Sipamo u vatrostalnu psudu (ja sam koristila dublji pleh za kolače) i pečemo 1 sat na 150 stepeni.
e, ovo je prava stvar, obozavam!!
ОдговориИзбриши