I to sam ovih dana pravila ,mada mi toliko volimo indijsku kuhinju da skoro svake nedelje probam nešto drugo
Roti je indijski hleb koji izvrsno ide uz ovakva jela a videćete vrlo se jednostavno i pravi.
Naravno kod indijske kuhinje su začini ,narošio jela koja krčkaju u sosu ,najbitinije
Dakle začini za Puter Pile
2 kašičice Garam Masala*
2 kašičice aleve paprike
1 kašika rendanog djumbira
1 štapić cimeta
1 kašičica čili u prahu
6 zgnječenih zrna kardamom
1 kašika šećera
Mali rukohvat korijander (ako nemate svež može i dve kašičice u prahu)
Ja koristim već gotov Garam Masala začin.Ako ga ne možete nabaviti on se sastoji od
tumerik,belih i crnih zrna bibera,karanfilića,cimet,kima i zelenog i crnog kardamoma
Kad smo spremili začine tako što smo ih dobro istucali u avanu
Potrebno nam je još i ovo
400 garma belog pilećeg mesa
2 kašike ulja(ne maslinovog)
2 kašike putera
1 iseckan crni luk
2 čena iseckanog belog luka
400 grama paradajz sosa
Mali rukohvat korijandera
1 kašičica cimeta
1/2 šolje mleka od kokosa
So i biber
1. Prvo pileće meso isečemo, posolimo,pobiberimo
2. Zagrejemo ulje i ispečemo piletinu
3.Okrećući ga u tiganju pečemo 2 do 3 minuta dok ne porumeni
4.Izvadimo pile i odložimo
5. Istopimo u tiganju puter.Ovo možemo raditi u istom tiganju gde smo pekli piletinu
6. Sada pržimo cimet i beli luk
7.Dodamo paradajz pire,beli luk i sve ostale začine .Prelijemo kokosovim mlekom i dobro promešamo
8. Dodamo pečenu piletinu i kokosovo mleko i ostavimo da provri ,kuvajući još 4 minuta
9.Probamo da li je dovoljno slano
Pre serviranja naseckamo korijander
Roti
1 šolja integralnog brašna
1/2 kašičice soli
2 kašike ulja (ne maslinovog)
oko..1 šolja mlake vode
Pa da počnemo
1. Sipamo brašno u činiju
2. Dodamo 1/2 kašičice soli i dobro izmešamo
3. Dodamo 1 kašiku zagrejanog putera
4. Sada prstima to sve izmešamo dok ne dobijemo mrvice
5. Dodamo polovinu vode i dalje prstima mešajući
6. Dodamo drugu polovinu vode .Testo treba da bude umešeno tako da se lako odvaja od ruke.
7. Pokrijemo vlaznim kuhinjskim papirom ili krpom i ostavimo da stoji 1 sat
8.Na radnu površinu sipamo brašno i od testa napravimo loptice
9 Razvijamo oklagijom testo tako da bude okruglo
10.Zagrejemo ulje i spustimo roti da se peče.Pre nego što ga prevrnemo (1 do 2 minuta)
Puter pile serviramo uz Roti i basmati pirinač
Нема коментара:
Постави коментар