Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

четвртак, 23. јануар 2014.

Zapečne makarone sa karfiolom

Brz  i jednostavan i uz  to jeftin ručak


Sastojci
1 pakovanje makarona
1karfiol
100 grama rendanog kačkavalja
2 kašike ulja 
1/4 šolje brašna
1/ šolje mleka
2 čena belog luka
1 manji crni luk
mali rukohvat mirodjije

Priprema

Karfiol i makarone skuvamo i ocedimo
karfiol usitnimo

Iseckamo crni i beli luk i prodinstamo. Dodamo isecanu mirodjiju, so i biber po ukusu.
Sada napravimo bešamel sos(propržimo  na puteru brašno na laganoj vatri i dodamo mleko )Posolimo
Naredjamo u vatostalnu činiju red makarona  red crnog i belog luka sa mirodjijom,red karfiola , dok skoro ne napunimo činiju.Prelijemo bešamel sosom i  pospemo rendanim kačkavaljem.






Pečemo na 200 stepeni Celzija 20tak minuta dok dobije lepu zapečenu koricu.


Prijatno


Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer