Svi misle zato što je francuski izum da je užasno teško napraviti sufle.A ustvari nije.Jedino što se mora ,kad je naprvaljen odmah i pojesti ,a za to ga valjda i pravimo
Evo ga jos jedan korak po korak lak recept za slan sufle
Sastojci
1.5 šolja seckane špargle.Da napomenem možete i druge vsrte povrća koristiti
100 grama dimljene šunke
1 crni luk
3 češnjaka belog luka
Maslinovo ulje za disnstanje povrća
Sufle
3 kašike putera
3 kašike brašna
1/ kašičic belog luka u prahu
1/8 kašićice soli
1 1/3 šolje vrućeg mleka
4 žumanca
5 belanaca i 1 kašika vode
400 grama rendanog kaćkavalja
namažemo rastopljenim puterom mafin pleh
Pripremimo povrće
Dinstamo šparglu i beli luk
Dinstamo crni luk dok ne bude karamelizovan
Propržimo šunku oko 8 minuta
Predgrejemo rernu na 165 stepeni Celzija
Istopimo puter
Dodamo brašno
Sipamo mleko,dodamo beli luk u prahu i so i nastavimo da mešamo
Dok ne dobijemo glatku masu,osnovni bešamel sos
Zatim dodamo rendani sir
Sos će sada biti dosta gust i elastičan
Sipamo belanca i umutimo u čvrst šne
Sipamo sir sos u šne , nikako mikserom da ne uništimo vazdušast sastav koji šne ima.
Pažljivo umutimo
U činiju sad redom sipamo povrće i šunku .Promešamo
Sipamo u mafin pleh .Bilo je viška pa je otišlo u ramekin
Pečemo 30 minuta i uživamo gledajući kroz staklo na rerni,nikako ne otvarati,kako sufle raste.Vidite da nije teško.Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар