Svako meso ,koje je obučeno ima mnogo lepši ili da kažemo drugačiji ukus.Ove sam obukla u domaće začinjene biljem, prezle ,parmezan i prelila puterom u kome sam takodej malo propržila bilje.
Sastojci
1 šolja brašna
2 jaj
200 grama domaćih prezli
1/2 šolje rendanog parmezana
3 svinjska kotleta
6 kašika malsinovog ulja
3 kašike putera
Sveže bilje npr peršun,oregano,timijan
Pripremimo odelce od parmezana,domaćih prezli,i seckanog bilja.Ne dodajemo so, jer je parmezan dovoljno slan
Kotlete prvo uvaljamo u brašno,zatim u razmućena jaja pa u odelce.
U tiganj sipamomaslinovoulje i dodamo puter.Na senjoj vatri počnemo d apečemo kotlete.Ne okrećemo dok nemsilimo da je ta strana ispečena ,oko 10 minuta.
Okrenemo i pečemo drugu stranu oko 8 minuta.
Gotovo.Izvadimo kotlete, a u ulje i puter dodamo začine iz odelca ,brzo kratko propržimo i upotrebimo kao preliv,za kotlete i bareni krompir
Ja sam servirala sa barenim krompirom i zelenom salatom
Нема коментара:
Постави коментар