Vegeterijanska verzija Čili Con Carne
Sastojci
1 Kašika maslinovog ulja
1 šolja Kinoe
2 šolje vode
1 crni luk
2 šešnjaka belog luka
4 šolje bistre supe od povrća
Po jedna šolja od suvog pasulja prema izboru ,3 vrste.Skuvanog i ocedjenog
1 šolja ljutog paradjz sosa
1 šolja paradajz pirea
1 šolja isečenog svežeg paradajza
1 šolja svžeg ili smrznutog kukuruza
2 do 3 lista lorbera
1 ljuta papričica iseckana
so i biber
Od svežeg povrća možete dodati šta vam je pri ruci.Ja sam imao zeleni luk,prazik.Bude fino i sa šargarepom
Priprema
Uveću šerpu sipamo ulje i zagreejmo na srednjoj temperaturi.Dodamo iseckano povrće i dinstamo nekoliko minuta
Dodamo paradajz i bistru supu,promešamo
Dodamo pasulj i začine
Dodamo kinou i lorber.Pustimo da prokuva pa smanjimo temperaturu i kuvamo 15 do 20 minuta .Možete poslužiti sa tortila čipsom
Sastojci
1 Kašika maslinovog ulja
1 šolja Kinoe
2 šolje vode
1 crni luk
2 šešnjaka belog luka
4 šolje bistre supe od povrća
Po jedna šolja od suvog pasulja prema izboru ,3 vrste.Skuvanog i ocedjenog
1 šolja ljutog paradjz sosa
1 šolja paradajz pirea
1 šolja isečenog svežeg paradajza
1 šolja svžeg ili smrznutog kukuruza
2 do 3 lista lorbera
1 ljuta papričica iseckana
so i biber
Od svežeg povrća možete dodati šta vam je pri ruci.Ja sam imao zeleni luk,prazik.Bude fino i sa šargarepom
Priprema
Uveću šerpu sipamo ulje i zagreejmo na srednjoj temperaturi.Dodamo iseckano povrće i dinstamo nekoliko minuta
Dodamo paradajz i bistru supu,promešamo
Dodamo pasulj i začine
Dodamo kinou i lorber.Pustimo da prokuva pa smanjimo temperaturu i kuvamo 15 do 20 minuta .Možete poslužiti sa tortila čipsom
Нема коментара:
Постави коментар