Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 26. јул 2017.

Pad Thai


Scroll down for recipe in English

Mislim da je ovo jedno od najpopularnijih jela ne samo u Tajlandu odakle vodi poreklo, nego i širom sveta. Vrlo jednostavno se pravi ali izbalansirani začini i sosovi daju mu izvanredan ukus

Sstojci


400 g pilećeg mesa
2 paprike babure isečene na tanke kriške
1 čen belog luka
sveže isečen djumbir ( veličine palca)
2 crvena tanko isečena luka
2 Kašike ribljeg ulja
2 kašike belog vinskog sireta
mali rukohvat korijandera
malo mladog iseckanog luka
100g izmrvljenog pečenog kikirikija

Priprema

Mariniramo piletinu u ribljem sosu i sirćetu oko15 minuta

Zatim ispečemo u rerni oko15 minuta dok lepo porumeni. Piletina se takodje može seći na manje komade i dodati kroz pastu ali ja više volim ovako

Izdinstamo  crveni i beli luk, dodamo papriku. Ispečemo u istom tiganju jaja .Uspemo kuvane rezance dodamo,, riblje ulje i malo sirćeta, kao i djumbir
Sve promešamo

Rezance smo pripremili tako što smo sipali na njih vruću vodu i ostavili ih da stoje oko10 minuta.

Serviramo tako što pospemo sa korijanderom i mladim lukom. I nekoliko kriški limuna

***********************************************

Pad Thai


One of the best known and loved dishes from Thailand. Very easy to prepare but the balance of ingredients is such, that is a truly comforting dish.





Ingredients







Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer