Potrebno je :
500 g kora za pitu
1 srednja glavica kiselog kupusa
 
2 struka praziluka
 
100 g obarenog pirinča
 
biozačin
 
biber
 
ulje
 
Priprema : 
Kiseli kupus iseći sitno, kao za salatu. Ako je suviše kiseo oprati ga u nekoliko voda. Praziluk iseći na krugove. U šerpu sipati ulje, pa staviti na šporet da se ugreje. Na zagrejano ulje staviti iseckani kupus (prethodno dobro isceđen) i praziluk, promešati i ostaviti, na srednjoj temperaturi, da se dinsta, dok kupus ne omekša. Kada su kupus i praziluk prženi, dodati, po ukusu, biozačin i mleveni biber. Dobro promešati, pa ubaciti, obareni, pirinač. Promešati i skloniti sa vatre, da se ohladi.
 
Na radnoj površini raširiti jednu koru, poprskati je uljem, preko staviti drugu koru i, preko cele kore, rasporediti deo fila. Uviti kore u rolat. Isti postupak ponoviti sa ostalim korama i filom. Uvijene rolate, od kora, poređati u, podmazani, pleh. Svaki rolat premazati uljem i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.
 
Pečenu pitu izvaditi, poprskati, malo, sa vodom, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu pitu iseći na parčiće i poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар