Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 01. јун 2016.

Ras El Hanout Štanglice od pilećeg mesa




Pogledajte šta je lepo smislio Dragan Živkovič za naše takmičenje u Kuligrama za Najbolji Recept sa začinom Ras El Hanout. Priključite se i vi. Pravila igre nadjite na mojoj Facebook stranici FOOD Zaklučno 10 juna.




1/2 kilograma pilećeg belog mesa
200 grama kačkavalja
2oo grama šunke
100 grama šampinjona
2 komada jaja
2 dl jogurta
2 dl pavlake
malo soli
2 kašike ulja
1 kašičica začina Ras El Hanout



Meso malo posoliti, dodati začin Ras El Hanout i ostaiti dvadesetaik minuta u frižideru da upije začin i so.  Za to vreme umutiti jaja dodati pavlaku i jogurt,malo posoliti i dobro sjediniti.
Podmazati posudu u kojoj će se peći štanlice, meso tučkom izlupati tanko i poredjati u nauljenu posudu. Preliti umušenom masom sa jajima, zatim poredjati kačkavalj, ponovo preliti, poredjati šunku preko preliva

 ponovo preliv, zatim šampinjone narezane na listiće i na kraju sve zaliti preostalim prelivom

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata.
Sačekati da se prohladi i seći na štanglice ilikocke, kako vam odgovara
Prelepog je ukusa moće se na slavljima služiti kao predjelo, ali može biti i glavno jelo uz neki dodatak
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer