Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 11. јун 2016.

Ras el Hanout, Pileći Bataci sa pirinčem začinjenim algama


 Naša Nagradna Kuligra je završena. Do zatvaranja u ponoć 10 juna , preostalo mi je da objavim još 2 recepta od kojih je ovde prvi, a stiže od moje drage Gvozdene Živković.

Pileći Bataci sa pirinčem začinjenim algama

Batake, malo posoliti, zatim posuti začinom Ras El Hanout , ostaviti dvadesetak minuta da meso upije so i začin. Za to vreme na malo ulja upržiti dve glavice crnog luka, malo šsrgarepe. Kada luk dobije staklasti izgled, dodati dve šolje pirinča pa i pirinač malo-kratko propržiti, zatim dodati jednu kašiku sušenog povrća. Naliti vodom da ogrezne i pustiti da vri desetak minuta.
Zagrejati rernu
Preko pirinča dodati i pola kesice osušenih algi, staviti začinjene batake, prekriti folijom i pustiti pola sata da se krčka. Zatim skloniti foliju, probati pirinač, ako nije kuvan, doliti još malo vode, vratiti u rernu i pustiti da se bataci i pirinač zarumene




Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer