Stižu, stižu recepti za nagradnu Kuligru sa temom :Jelo začinjeno Ras El Hanout začinom
Ovo je zamislila i pripremila Sladjana Ščekić sa bloga Sladjini Recepti
1kg. pilećih bataka
1 kesica ili 2 kašike začina Ras El Hanout
Svaki batak i karabatak dobro istrljati začinom i poredjati u vatrostalnu činiju i peći.....Servirati ispečene batake sa obarenim pirinčem i sosom od višanja ...a da i naravno uz obavezne beskvasne integralne pituljice....
Potrebno za sos od višanja:
400g. višnje
malo cimeta
soli po ukusu
malo šećera
100 ml. kisele pavlake
2 kašike gustina
U šerpicu staviti višnje, cimet, so,šećer, naliti sa vodom toliko da se prekriju višnje i staviti da se kuva.
Dok se višnje kuvaju (5 min) sjediniti pavlaku sa gustinom i sipati u kuvane višnje. Dok se sos ne zgusne do željene gustine. Ako je sos gust dodati malo vode...
Servirati uz pečene batake u posebnoj činiji i uživati u predivnom slatko kiselkastom ukusu...
Uz obaveznu čašu crnog vina ...Prijatno !!!
Нема коментара:
Постави коментар