Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 9. јануар 2016.

SCOTCH Jaja * SCOTCH Eggs





Ovo je jedan od onih starih ( 18 vek) recepta , koji u se održali do danas i koji su još uvek popularni. Sad kad smo se posle praznika baš najeli svega is svačega, dobro je settiti se ovakvih jednostavnih stvari koje su uz to i vrlo ukusne i lepo izgledaju kad se spreme.

Sastojci

4 tvrdo kuvana jaja
3 sveže kobasice*
2 kašike svežeg iseckanog ruzmarina
2 kašike svežeg, iseckanog peršuna
2 kašike sveže iseckanog vlašca
100 g prezli
1 umučeno jaje
* Nisam dodala so i biber, jer ako kupite kobasice one su već začinjene



Priprema

Skuvamo jaja da budu tvrda, oko 8 minuta

Iseckamo sveže začine.Izvadimo meso iz kobasica, dodamo začine, pa izmešamo.Na radnoj dasci raspodelimo na 4 dela.
Oljuštimo jaja, pa ih položimo na meso
Obložomo celo jaje mešavimom mesa. Ako je meso jako lepljivo , malo pokvasimo ruke.



Provučemo sad kroz umućeno jaje pa kroz prezle.
Pržimo u dosta ulja na umerenoj temperaturi, dok celo scotch jaje ne porumeni,


Ja sam servirala uz senf,  avokado, masline, a  i svaka druga salata je ukusna uz ovo.




Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer