Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 13. јануар 2016.

Pile Cordon Bleu *Chicken Cordon Bleu



Mislim da je ovo bilo jedno od prvih mojih kreacija.I  ostalo je vrlo omiljeno.Kao što se mnogi stari recepti ako su dovoljno ukusni kao ovaj održe. Ovaj malo odstupa, jer u bašti imam mnogo spanaća i pokušavam da ga stavim svuda gde je moguće.

Sastojci
  • 3 velika komada pilećih filea, zasečenih u sredini (butterfly cut)
  • 6 režnjeva nedimljene slanine ,može i šunka
  • 1 šolja prezli
  • 1 jaje
  • 100 gram kačkavalja, tanke kriške
  • 150 g svežeg spanaća






  • Sos sa mirodjijom
  • 2 Kašike putera
  • 2 Kašike brašna
  • 1 šolja pavlake (ili mleka)
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 šolje rendanog parmezana
  • 1 Kašika suve mirodjije
Priprema
  1. Na filet koji smo otvorili redjamo: slaninu, spanac, sir  Posolimo
  2. Provučemo kroz umućeno jaje, pa kroz prezle.Zatvorimo čačkalicom
  3. Pržimo oko 10 minuta u dosta ulja, okrećući ih, da se isprže sa svake strane. Kada je skoro gotovo , napravimo sos
  4. Istopimo puter pa sipamo brašno.Mešamo i  posle 2 minuta uspemo pavlaku. Posolimo i kad se sos zgusne dodamo mirodjiju
  5. Serviramo uz salatu i krompir
  6. . Krompir koji sam ovde servirali ,je tanko sečen pa u vatrostalnoj činiji naredjan i naliven bistrom supom. Poklopljen drugom posudom tako da je pritisnut dole.Fantastičan ukus

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer