Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 26. децембар 2015.

Pavlova sa vocem



Ne moze se na Novom Zelandu zamisliti praznicni sto bez Pavlove. Mi je najvise pravimo i volimo sa vocem, ali pravi se i na dosta drugih nacina, sa cokoladom, sa ukusom jagode, ananasa ,limuna i slicno. Ovaj leprsasti desert je idealan posle obilnih ruckova.

Pavlova Sastojci
6 belanaca na sobnoj temperaturi
1.5 solja secera
2 kasicice gustina
1/2 Kasike soka od limuna
1/2 Kasike vanila ekstrakta

Usecerena borovnica:
1/3 solje borovnice
1/2 solje secera
1/2 solje vode

Saren Mascarpone krem:*
1/3 solje borovnice
1/3 solje semenki nara
1 Kasika secera
1/2 solje soka od pomorandze
1 solje pavlake
1 solje mascarpone
1 kasicica vanile ekstrakta
  listovi nane i semenke nara za dekoraciju


Priprema
Predgrejemo rernu na 125 stepeni Celzija. Ravnu tepsiju oblozimo papirom za pecenje.

Mikserom umtimo 6 belanca dok en postanu penast sne. Postepeno usipamo secer.Miksamo na velikoj brzini 6 do 7 minuta. Sne ce biti cvrst i sjajan.
Zaustavimo mikser, pa dodamo sok od limuna i vanilu. Prosejemo gustin,mixer,  i sve izmiksamo oko 1 minut,

Sa spatulom sipamo sne na papir za pecenje. Pravimo krug
Pecemo pavlovu na 125 stepeni 1 sat i 30 minuta. onda iskljucimo rernu i Pavlovu ostavimo u rerni, dok se poptpuno ohladi. Ja ostavim preko noci.

Usecerenia borovnica. .Skuvamo vodu sa 1/2 solje secera, dok se secer ne rastvori. Ostavimo da se hladi, dok  bude toplo. Sipamo u ciniju.toplo. Dodamo borovnicu ., Pokrijemo plasticnom folijom i stavimo u friz oko 30 minuta. Procedimo i sacuvamo sirup za kasnije.
Sipamo secer u prahu u suvu ciniju i stavimo u to borovnicu. Promesamo pazljivo dok je sva borovnica oblozena sa svake strane. Sipamo borovnicu na papir i ostavimo da se  osusi. Ostavimo u frizider dok pocnemo dekoraciju Pavlove.


Da napravimo prosaran maskarpone krem, u serpici sipamo 1/3 solje borovnice, 1/3 semenki nara,, ostatak secernog sirupa i pola solje  soka od pomorandze.Pustimo da provri na laganoj temperaturi, mesajuci., dok borovnica ne 'pukne', i masa se zgusne. Ovo ce trajati nekoliko minuta. Sve sipamo u blender pa kroz fino sito odvojimo sirup. Ostavimo da se potpuno ohladi.


U ciniji izmiksamo pavlaku, mascarpone i vanilu  oko 2 do 3 minuta. Uspemo 1/2 solje krema u ohladjen sirup i onda pazljivo spatulom umesamo ostatak krema,


Sada velikom kasikom sipamo sareni krem na pavlovu.. Garniramo sa usecerenom borovnicom, semenkama nara i listovima nane.




Prijatno i sretni praznici.


* Ovde mozete naci recept za domaci maskarpone
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer