Obožavam mrvičaste kolače sa voćem.Onaj osečaj kad zagrizete pa prvo u hrskave mrvice, a ispod toga je ukusno pečeno voće i onda meko testo. Mi smo ovo služili sa ulupanom pavlakom.Sljive su iz naše bašte
Sastojci
| Testo | |
| 350 g | Brašna |
| Naprstak soli | |
| 50 g | Šećera |
| 150 ml | Mleka |
| 7 g suvog kvasca | |
| 50 g | Putera |
| 1 | jaje |
| Voće | |
| 2 kg | Šljiva |
| Za mrve | |
| 100 g | brašna |
| 50 ml | sirupa od lešnika ( možete zameniti sa 100 g mlevenih lešnika) |
| 130 g | Smedjeg šećera |
| 1 kašičica cimeta | |
| I30g istopljenog putera | |
Testo
Umešamo brašno,so i šečer. Zagrejemo mleko, da aude mlako,
U mleku rastvorimo puter i kvasac,.Dodamo u mešavimu brašna i umesimo testo.
Ostavimo sat vremena na toplom mestu., da nadodje.,
U medjuvremenu spremimo sljive. Ja ih većinom preko noći ostavim sa sokom od limuna, sirupom od lešnika i šećerom da se maseriraju.
Kada je testo gotovo, na pobrašnjanoj radnoj površini ga izrolamo i obložimo pleh
Uspemo na njega šljive
Pospemo mrvice koje smo napravili od svih sastojaka
Pečemo u predgrejanog rerni na 200 stepeni Celzija 30 do 35 minuta.
Žica u sredini rerne
Najukusniji je kada je još topao.












2 коментара:
Баш би пријало парченце :)
Kako dobro izgleda😍Pojeo bi celu tortu😊
Постави коментар