Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 2. септембар 2015.

Pileći zeleni kari * Green chicken curry


Pravila sam žuti pileći kari. Sad Tajlandski zeleni, pa ostaje još crveni.Svi su ukusni i ljuti koliko to 
želite

Sastojci

3 komada pilećeg belog mesa
2 paprike babure
2 zelena luka
1 šolja kokosovog mleka
zelena kari pasta ( ja sam koristila gotovu , dole su sastojci ako želite da napravite sami)
1 Kašika smedjeg šečera
1 šolja bistre pileće supe


  • Kari pasta
  • 1 Kašika iseckanog svežeg korijandera
  • 1/2  Kašika kima u prahu
  • 1 1/2 Kašika rendanog djumbira
  • 1/4 šolje isitnjenog belog luka
  • 3-4 Kašike limunske trave
  • 1/2 kašičice zrna bibera
  • 1 Kašika soli
  • 1/2 šolje seckanog crnog luka
  • 10 zelenih čili papričica, iseckanih  sa semenkama
Priprema

Meso isečemo na sitne kocke .
U tiganju zagrejemo dve kašike ulja , pa uspemo 1/2 šolje kari paste i propržimo


Dodamo pileće meso pa propržimo
Ubacimo rezanu papriku 
Ostavim da se krčka oko 10 minuta


Dodamo šećer, isečen mladi luk i kokosovo mleko
Ostavimo da se krčka još 5 minuta



Služimo sa basmati pirinčem



2 коментара:

Nena3110 је рекао...

Ovo mora da je sjano za ljubitelje ljutog.
Vredi probati, ako je dobro i sa manje čili papričice, ili još bolje, bez. :)

Анониман је рекао...

Pa dodaš koliko ljt voliš :)

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer