Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 24. јун 2015.

Torta Varaždin


Moram da priznam da nisam nikad ni čula ni jela ovu izgleda svetski poznatu tortu! Sve dok nisam razgledala recepte sa čokoladom  i naišla i na nju! Ja sam je još malo modifijovala i dodala kremu od kestena.Zaista izvrsna torta i još više zato što je naša!


Sastojci

225 g putera
225 g sitnog šećera
200g  čokolade za kuvanje
6 jaja odvojeno  žumanaca i belanca
130 g prosejanog brašna
I za
dekoraciju izrenadana čokolada

Fil

250 ml punomasne pavlake
450g pirea od kestena
115 g sitnog šećera

Za premaz

150g neslanog putera
150 g prosejanog šećera u prahu
115g istopljene čokolade za kuvanje

Priprema

Predgrejemo rernu na 180 stepeni Celzija
Namastimo i pokrijemo dno okrugloj tepsiji , 23 cm

Umutimo puter i šećer da bude vazdšast i svetle boje.
Uspemo istopljenu čokoladu i žumanca.
Pažljivo umešamo prosejano brašno



Ulupamo belanca u čvrst šne.
Prvo dodamo napravljenom testu jednu kašiku, pa zatim kad smo to pažljivo promešali dodamo i međamo pažljivo i ostatak .
Sipamo testo u pleh
Pečemo 50 minuta i ostavimo na žici da se hladi. Kada se ohladio presečemo tortu na pola.

Dok se kolač pekao skuvali smo i oljuštili kesten i sada napravimo od svih sastojaka fil.
Fil premažemo i spojimo tortu.





U činiji izmiksamo puter i šećer da sve bude kremasta glatka masa.Zatim umutimo istopljenu čokoladu.Premažemo preko cele torte i na vrhu pospemo rendanu čokoladu. Dekadentno!





Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer