Ja sam poklonik upotrebe svakog dela mesa životinje, Kako smo mi takvi retki, ovo uvek moram kod mog mesara da naručim.A meso je toliko ukusno da se topi u ustima
Sastojci
| 6 šolja | Bistre govedje supe |
| 3 Kašike | Maslinovog ulja |
| ½ šolje | Iseckane šargarepe |
| ½ šolje | Iseckanog luka |
| ½ šolje | Iseckanog celera |
| 3 | Čena iseckanog belog luka |
| 1 Kašika | Paradajz pire |
| 2 šolje | Crvenog vina |
| 1 | Lorberov list |
| 4 grančice | Svežeg timijana |
| 1 grančica | Svežeg ruzmarina |
| 1.2 kg | Govedje obrazine |
| 1 Kašika | Soli |
Priprema
Meso polijemo vinom i začinima i ostavimo preko noći da se marinira
Prodinstamo crni i beli luk pa ispećemo komade obrazine, koje smo uvaljali u brašno
Zatim dodamo supu, povrće, paradajz pire i marinadu. Poklopimo i kuvamo 2.5 sata na temperaturi od 200 stepeni Celzija
Serviramo sa krompir pireom i zelenom salatom







Нема коментара:
Постави коментар