Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 3. април 2015.

Džem od luka * OnionJam





  • Kako smo u sezoni lova, često jedemo divljač pa ovaj jednostavan recept ide kao fantastičan sastojak uz to.
  • Brzo i jednostavno za napraviti i osim uz divljač vrlo je ukusno uz bilo koje pečenje i kobasice.Ostatak (ako vam ostane), možete čuvat, i u dobro zatvorenoj tegli, nekoliko nedelja u frižideru

  • 1 Kašika maslinovog ulja
  • 600 g crnog luka, isećenog na tanke režnjeve
  • 2 grančice svežeg timijana
  • 2 kašike braon šečera
  • 2 Kašike Balzamik sirćeta (ja sam koristila belo balzamik sirće)
100 ml vode




U tiganju zagrejemo ulje na srednjoj vatri pa dinstamo luk sa timijanom, oko 20 minuta , mešajući s vremena na vreme. 
Dodamo šečer i mešamo oko 3 minuta , dodamo balzamik i vodu i dinstamo još desetak minuta.






Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer