Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 14. март 2015.

Krem supa od livadske pečurke (Cream Field mushroom soup)


Pre neki dan napadala  kiša baš dobro.Jedva smo čekali da prodje , da se malo prošetamo. I u toj šetnji nabrasmo dosta livadskih pečurki,koje su završile danas u supi.Preukusnoj

Sastojci
OKo 600 grama livadske pečurke
150 ml pavlake
Rukohvat peršuna i timijana
so,biber
300 ml bistre supe
20 g putera


Pečurke bilo koje vrste nikad ne peremo! Očistimo blago , recimo kao ja ovde četkicom za mazanje kolača

Zatim ih grubo nasečemo u lonac sa vrućim maslinovim uljem

Dnstamo na blagoj vatri oko 15 minuta
U poslednjih 5 minuta dodamo peršun i timijan

Nalijemo bistru supu
Kuvamo još deset minuta .Dodamo puter i pavlaku .

Sa štapnik mikserom izmiksamo
To je to
Hvala majci prirodi
Šteta što vam ne mogu dočarati ukus


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer