Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 16. мај 2014.

Kolač Louise





Louisa kolač je jedan od starih kolača koji se na Novom Zelandu pravi.Podloga od tanjeg testa na kojoj je džem i gornji fil od kokosa.Vrlo rado ga pravim i još radije jedem



Sastojci

  • 125 grama putera na sobnoj temperaturi
  • 3/4 šolje kastor šećera
  • 3velika jaja, odvojeno žumace i belance
  • 2 šolje brašna
  • 2 kašićica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice vanile
  • 3/4 šolje džema,ja sam koristila od fedžoje jer ga dosta imam,vi možete od kajsije ili slično
Za vrh fil od kokosa
  • 3 belanca
  • 1/4 šolje kastor šećera
  • 1 1/4 šolje nesladjenog rendanog kokosa
  • 1 kašičica vanile


Prvo umtimo žumanca i jaja
Dodamo puter i vanilu



Zatim dodamo prašak za pecivo i brašno


Kada smo sve izmiksali,  testo bude grudvasto.
Stavimo u posudu  u kojoj će se peći.
Pečemo 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni Celzija




Dok se testo peče pripremimo kokos fil
Umutimo čvrst šne od belanca i dodamo pri kraju šećer i vanilu.Sipamo kokos koji pažljivo umešamo u šne



Prvo kolač dok je još vruć, premažemo džemom.Zatim stavimo na vrh kokos fil.
Vratimo u rernu i pečemo još 10 minuta na 200 stepeni Celzija







Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer