Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

понедељак, 28. април 2014.

Thandai




Jena od mojih drugarica još iz osnovne škole je Prya.Njeni roditelji su poreklom iz Indije iimaju Indijski restoran u Aucklandu.Prya nije zainteresovana za kuvanje ali ja jesam i mene kad odemo tamo, možete naći u kuhinji,gde snimam recepte njene mame koja je i glavni kuvar.Oduševio me ovaj napitak koji želim da podelim sa vama.



Sastojci

500 ml mleka
1/2 šolje šećera u prahu
Nekoliko komada šafrana



Krema

20 badema oljuštenih
20 komada pistacija
15 komada indijskog oraha
3 kašike maka,potopite prvo u vodu oko 30 minuta
1/4 šolje mleka




Smesa u prahu

4 do 6 komada zelenog kardamoma
15 do 20 suvih ružinih latica*
4 do 6 zrna crnog bibera

* Ako nemate suve lattice upotrebite 2 kašičice ružine vodice



Za garniš

Nekoliko izmrvljenih pistacija
Nekoliko latica suve ili sveže ruže



Prvo pripremimo Kremu

Stavimo sve u mašinu za mlevenje,Ako nemate može se uraditi i u avanu sa tučkom
i dodajemo polako mleko dok ne dobijemo glatku kremu.


Prah
Izmeljemo sve sastojke

Sada spajamo

1. Sipamo mleko u šerpu i pustimo da provri
2. Dodamo šafran i promešamo
3.Kad mleko ponovo prokuva,dodamo šećer
4. Smanjimo temperaturu i mešamo dok se šećer ne istopi
5. Dodamo kremu i kuvamo mešajući 2 do 4 minuta
6.Skinemo šerpu sa šporeta
7. Umešamo prah i ostavimo da se ohladi

Onda stavimo u frižider  3 do 4 sata
Izvadimo,sipamo u čase i dekorišemo isitnjenim pistacijima i laticama suve ili sveže ruže

Ako vam se čini pregusto dodajte malo mleka i svakako probajte. Ako vam nije dovoljno slatko, dodajte još prema ukusu šećer u prahu.Pre sipanja promešajte dobro
Nadam se da ćete ovo napraviti .Ukus je divan,kremast sa blagim ukusom bibera u pozadini








Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer