Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

недеља, 09. март 2014.

Pita sa mesom




 Po datumima se da videti kasnim sa receptima.To je bilo zato što smo imali nagradnu igru na blogu ,
Tradicionalno Srpski,koja mi je oduzela poprilično vremena postavljanjem  220 recepta na blog i na Facebook Ali isplatilo se ,jer smo dobili predivnu kolekciju u kojoj ćete i vi uskoro moći d auživate kad se pretvori u pdf online knjižicu..Osim toga imami druge obaveze ,jelte.Srećom ponešto sam i uslikala.

Ova brza pita od mesa je bašt takva, brza ivrlo ukusna.Iako je ponekad pravim i sa mlevenim mesom,više volim kad je meso onako sitno grubo išečeno.No čak i  kad koristim mleveno meso,ja odaberem u mesari i moj mesar mi to izmelje.Iako moj mesar prodaje samo ekološki odgovorno meso ,sigurno je sigurno




Sastojci
300 grama sitno iseckanog govedjeg mesa
1 crni luk grubo naseckan
2 češnjaka belog iseckanog luka
2 gotove lisnate kore
50 grama  rendanog kačkavalja
20 grama  putera za mazanje istih
kašika i po začina, aleva paprika,so biber i šta još volite ,ja stavim malo kurkume.




 Izdinstamo luk crn   i beli luk ,dodamo meso i propržimo dodajući i začine.
U vatrostalnu namašćenu posudu stavimo jednu koru lisnatog testa,premažemo  otopljenim puterom.
Sipamo meso,i preko toga rendani kačkavalj
Poklopimo sa drugom korom koju takodje premažemo  puterom i izbockamo viljuškom.








 Pečemo 20 minuta na 220 stepeni Celzija.ja sam ej još poslužila sa sitno seckanom  zelenom  salatom. Zar može brže, a da bude tako ukusno?



Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer