Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 26. март 2014.

Čizkejk sa fidžojom i limetom




Kakvu sreću imam da je sve ovo inače egzotično voče ovde u sezoni uvek pristupačno.I naravno želim da podelim sa vama i recepte za to.Čak i ako ga ne možete sad nabaviti ipak znate da postoji i znate da je ukusno.

Inače Fidžojaa izgleda ovako i kažu da je odlična kada se jede, za probavu.Ja od ovoga pravim i džem za koji ću takodje uskoro postaviti recept. Ne znam sa ukusom čega bih je uporedila ali ima fantastičan egzotičan miris.




Baza za biskvit





Jedan paket biskvita,Ja sam pomešala tvrde djumbir biskvite i meke vanila biskvite

Stavimo  u blender iizmeljemo





Odložimo u posudu
 .Zatim u činiju sipamo izmleven biskvit,dodamo 120 grama istopljenog putera .Ovo izmešamo i sipamo u okrugli pleh kome se dno može izvaditi.Malo pritisnemo I ostavimo u frižider da se sčvrsne




Pravimo punjenje za Čizkejk
485 grama krem sira
3 jaja
225 grama šećera
Naprstak soli
1 kašičica vanile
750 ml pavlake
2 1/2 kašike želatina (možete koriistiti i suv želatin onda je količina 3 kašičice)
3 limete od kojih koristimo i rendanu koricu i sok
1 1/2 šolja fidžoje izmlevene i pomešane sa sokom od limete



U blenderu izmlevemo rendanu koricu limete i. šećer. Odložimo


Zatim izmiksamo krem sir, jaja i so dok dobijemo glatku masu.





Usitnimo fidžoju koju smo prethodno oljuštili ,ustvari najlakše se preseče na pola i kašikom se izvadi voće.


Dodamo u krem sir smesu.ovo treba raditi brzo jer, fidžoja brzo potamni



Rastvorimo želatin



Dodamo polako u blender koji smo uključili.Dodamo i pavlaku i miksamo par minuta.




Sipamo u pleh i ostavimo u frižideru da se sčvrsne preko noći.


Kolać  vadimo pošto smo prethodno vrućim nožem zasekli oko njega.I..egzotično putovanje može da počne.Uživajte

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer