Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

недеља, 12. јануар 2014.

Lasanja za Pomoravku

Čast mi je da ovo spremim za jednu od mojih najomiljenijih ali ujedno i najboljih kuvarica ,koje poznajem,a znam ih popriličan broj.Pomoravka ..prijatno

Sastojci
Za lasanju

6 šolja paradajz sosa
1 zelena i
1 žuta tikvica
1 crni luk
1 pakovanje lasanja testa
150 grama rikota   sira
1 parika babur aili jalapeno ko voli ljuto
200 grama mocarele
So i biber
suvi začini oregano,ruzmarin.bosiljak

Za  sos
1 konzerva usitnjenog paradajza
1šolja vode
2 češnjakabelog luka
1/2 šolje parmezana
1 kašika paradajz pirea
500 grama govedjeg mlevenog mesa
malo oregana i bosiljka
so i biber


 prvo isečemo povrće

Dinstamo luk i polako dodajemo povrće i dinstamo sve zajedno.Dobro ga zasolite i ono će pustiti vodu ,što će opet biti jako ukusno u  vašoj lasanji.
Sada pirpemamo sos.
Izdinstamo luk,odamo ostale sastojke.S vremena na vreme promešamo.Za sos je potrebno oko10 minuta.Meso koje smo dodlai malo rastresemo viljuškom.


 Premaz od sira
Krem sir i mocarelu isešenu na tanke listove. sa začinima u činji dobro promešamo, dok ne dobijemo glatku masu.Ja volim da dodam crn biber.

Počinjemo da slažemo lasanju
Prvo ide sos pa listovi lasanje pa polovina od povrća i sosa dok ne stignetedo zadnejg reda i prekrijete sa listovima lasanje.Kao poslednje pospemo sa parmezanom





Pešemo na 180 stpeni do 40  minuta



 Prijatno. A za parče ove zaista ukusne lasanje..pitajte Pomoravku.

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer