Scroll down for Recipe in English
Jedna od naših omiljenih supa. Kremasta i tako jednostavna za napraviti. Oseća se baš ukus pečene bundeve, a i ako je prvo ispečete veoma je lako očistiti je. Ja sam uz to pravila i fokaču sa maslinama i paradajzom.
Sastojci
1.5 kg bundeve
2 šargarepe/
1 krompir, ise;en na kocke
1 iseckan crni luk
400 ml bistre supe
vezica peršuna
1 kašičica suvog začina
Priprema
Stavimo bundevu u rernu da s epeče oko 30 minuta na 240 stepeni Celzija
Kada se ispekla, ostavimo da se ohladi pa je rasečemo , izvadimo semenke i skinemo koru. Isečemo na manje komade.
U loncu prodinstamo luk dodamo isečenu šargarepu, krompir isečen na kocke i isečenu bundevu. Nalijemo bistru supu i uspemo suvi začin. Ko voli može da dosoli.
Dodamo i iseckan perčun. Kuvamo na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Prespemo u blender i izblendamo.
*************************************************
Mums Roasted Pumpkin Soup
One of our favourites. Roasting whole pumpkin does not only add to the taste of your soup but makes cleaning so much easier.
I served it with homemade focaccia with olives and tomatoes.
Ingredients
1 whole pumpkin ca, 1.5 kg
2 carrots
1 onion, sliced
1 potato, cubed
Handful fresh parsley
400 ml clear stock
1 tsp mixed dry herbs
Create
Roast the whole pumpkin for approx 30 minutes. Take it out and cut in half. Leave to cool a bit.
Oeel the skin and take seeds out. Cut in small pieces
In a soup pan, saute onion, add cut carrots and potato. Add pumpkin. Put clear stock over it and add dry herbs, and chopped parsley.
Cook on medium for ca 20 minutes. If you like it saltier, add salt.
When done pour in a blender and mix till smooth
Нема коментара:
Постави коментар