Juneći repovi u sosu od crnog vina
Potrebno je
1 kg junećih repova
1 veći crni luk
2 čena belog luka
2 šargarepe
1 peršunovkoren
1/2 korena celera
1 kašika paradajz pirea
3 dl crnog vina
7 dl juneće supe
nekoliko grančica majčine dušice
1 kašika seckanog peršunovog lista
po ukusu soli i bibera
brašno,ulje
Priprema
Juneće repove oprati i iseći.Začiniti,uvaljati u brašno,otresti višak i propržiti na zagrejanoj mešavini ulja i maslaca.Kad porumene,izvaditi ih i ostaviti na toplom.
Na istoj masnoći pržiti seckani crni luk,beli luk,šargarepu sečenu na kolutove,celer na kockice,i paradajz pireom.Kad povrće omekša,vratiti repove nazad u šerpu.Naliti vino i juneću supu,dodati peršunov list,majčinu dušicu,začiniti,smanjiti vatru i ostaviti da se krčka oko 2-2,5 sata,ili dok ne vidite da se meso odvaja od kostiju,a sos se zgusnuo.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар