субота, 21. јул 2018.

Kuligre : Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje: 165. Jagnjetina u pavlaci



Jagnjetina u pavlaci
Potrebno je 2 kg jagnjetine od buta
700 grama oljuštenog krompira
100 grama maslaca
300 grama neutralne pavlake za kuvanje
grančica ruzmarina
2 kašičice soli
bibera po ukusu
Glinenu šerpu namazati maslacem, na dno šerpe poredjati, malo posoljen na kolutove isečen krompir.
Premazati otopljenim maslacem i dodati iskidane listiće ruzmarina. Prekriti šerpu folijom i staviti u rernu da se peče na temperaturi od 200 stepeni 1/2 sata


Za  to vreme svežu  jagnjetinu iseći na krupnije komade, staviti je u veću šerpu, dodati 3 dl. vode soli po ukusu i malo bibera. Poklopiti šerpu i staviti na vatru da se dinsta.
Kada  krompir i meso omekšaju, izvaditi šerpu iz rerne. Preko krompira poredjati kuvanu jagnjetinu. Preliti sokom od kuvane jagnjetine, ponovo prekriti folijom i staviti u rernu da se krčka još 1/2 sata.
Umutiti pavlaku i njome preliti jagnjetinu, ponovo vratiti u rernu, bez folije i pustiti da se zapeče i dobije lepu rumenu boju.
Sačekati da se malo prohladi i služiti uz salatu po želji.
Dragan Živković

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer