Sastojci
1 glavica kupusa,10 kiselih paprika,1 kg mlevenog mesa,200 g
slanine,150 g pirinča,4 glavice crnog luka,1 jaje,peršun,so,biber,lovorov list
preliv:2 kašike brašna,6 kasška ulja,2 cena belog luka,aleva
paprika,bosiljak,mešavina zacčna
Priprema
Dinstati sitno seckan crni luk i slaninu,zatim dodati opran pirinač i
dinstati 10-ak minuta.Dodati meso i kad promeni boju skloniti s vatre
i ostaviti da se prohladi.Dodati jaje,peršun,so i biber i dobro
promešati.Odvojiti listove kupusa i odstraniti zadebljanja.Uvijati
sarme i puniti paprike.Zemljanu posudu obloziti listovima kupusa i
poredjati paprike i sarme.Izmedju staviti lovorov list.Napraviti
preliv:na ulju kratko propržiti brašno i beli luk,dodati začine i malo
vode pa preliti paprike i sarme.Peći u rerni 2 h.Po potrebi dolivati
po malo vode.
Ivana Pešić
Нема коментара:
Постави коментар