Ćuftice u zapečenom sosuPotrebno je:
- Sastojci
- 300 g mlevenog junećeg mesa
- 300 g mlevenog jagnjećeg mesa
- 1 glavicu crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 jaje
- 1-2 kašike ječmenog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika seckanog svežeg vlašca
- 1/2 kašičice cimeta
- po ukusu soli
- po ukusu bibera
Za sos:
- 3-4 kašike brašna
- 1 komadić maslaca
- 2 kašičice slatke aleve paprike
- 1/4 kašičice cimeta
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- po ukusu soli
- po ukusu bibera
Priprema
Crni i beli luk dobro samleti u blenderu. Dodati ih mesu, posoliti, pobiberiti. Staviti seckan vlašac, jaje umućeno viljuškom, cimet, ječmeno brašni i prašak za pecivo. Rukom dobro umesiti meso i ostaviti pola sata. Oblikovati nauljenim rukama ćuftice i slagati u namašćenu tepsiju. Peći na 200 stepeni pod folijom dvadesetak minuta. Na maslacu upržiti brašno da dobije lepu braon boju. Dodati alevu papriku, kratko propržiti, pa zaliti toplom vodom, isprva sipati malo, da vidite da li gustina odgovara, ako je potrebno, dodati još... Začiniti po ukusu, dodati beli luk u prahu i cimet i kad proključa, kuvati još par minuta. Izvaditi iz rerne tepsiju sa ćufticama i preliti sosom. Vratiti nazad na još desetak minuta. Poslužiti toplo.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар