PILETINA SA KUPUSOM
Potrebno je:
300 gr belog pilećeg mesa
1 kašika masti
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
500-600 gr svežeg kupusa
so, mleveni biber
1/2 kašičice kurkume
1/2 kašičice kima
2 kašika seckanog peršuna
2 prstohvata tucane paprike
2 dcl tople vode
Priprema:
Meso iseći na kockice, posoliti pobibweriti.
Zagrejati mast i pržiti meso da porumeni sa obe strane, dodati sitno seckan crni luk,beli luk, pržiti da luk omekša pa dodati seckan kupus.
Pržiti uz stalno mešanje 2-3 minuta, dodati, so, kurkumu, kim seckani peršun, tucanu papriku i toplu vodu.
Zatvoriti lonac i kuvati 15 minuta od kad para počinje da izlazi.
Šalje: Dana Drobnjak
Нема коментара:
Постави коментар