субота, 7. јул 2018.

Kuligre: Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje: 84.Ćeške ili Keške


ĆEŠKE ILI KEŠKE

Potrebno je:

1 kg pilećeg mesa
400 gr geršle ( oljušteno zrno ječma)
1 kašika masti
voda
so
stari kajmak


Priprema:

Dno lonca  i okolo premazati sa 1 kašikom masti. Staviti pileće meso.
Geršlu oprati i naliti vode i ostaviti da stoji 1 sat. Ocediti od vode i staviti okolo mesa. Naliti vode da bude 5 cm iznad mesa.
Kuvati od kad provri na tihoj vatri ( od mogućih podeoka 3 na 1) 3 sata. Paziti da suviše voda ne uvri, dodati malo vode  ne više od 2 dcl.
Posle 3 sata kuvanja, uzeti 1 veću drvenu varjaču i mešati u krug i posoliti po ukusu ( ja sam stavila 3 kašičice soli).
Za vreme mešanja kosti će se odvajati na vrh,  koje vadimo van lonca. Mešati dok se sve dobro ne sjedini i kosti ne izdvoje i uklone  iz jela.
Servirati toplo, preliveno otopljenim starim kajmakom.

Šalje: Dana Drobnjak

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer