Sirnica
Za testo
1 kg brašna
2 kašičice soli,
4 kašike ulja
oko 500 ml tople vode
Za nadev
oko 500 g sira
Priprema
Prosejati brašno i pomešati sa solju.Dodati ulje i podlivajući toplom vodom umesiti testo srednje tvrdoće.Podeliti ga na 6-7 lopti,pouljiti,prekriti najlon folijom,i ostaviti da odmori pola sata.Sir ako je potrebno,posoliti.
Uzeti odmoreno testo,rasući oklagijom,što više možete,potom ga dodatno rukama rastanjiti preko stola prekrivenim stolnjakom.Sa šire strane stola prebaciti testo ka sredini ,ne previše,a onda i sa druge strane.Poprskati mešavinom otopljenog maslaca i ulja i staviti nadev od sira.Povlačeći stolnjak ka sebi,rolati koru,prvo sa jedne,a onda i s druge strane.Oštrim nožem preseći spoj,zamotati dobivenu rolnu u puž i staviti u nauljenu tepsiju.Sledeću rolnu zaviti na kraju prethodne i sve tako dok se tepsija ne popuni.
Ugrejati pećnicu dobro,pomastiti sirnicu i peći da fino porumeni.Pred samo vađenje poprskati vodom i vratiti na koji minut nazad u pećnicu.Poslužiti uz jogurt.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар