Kalifov delikates
Sastojci:
500 g jagnjetine bez kostiju,
1 glavica crnog luka,
2 veze blitve,
50 g oljuštenog badema,
50 g suvog grožđa,
50 g suvih kajsija,
1/2 kašičice cimeta,
1 veza mirođije,
mešavina začina,
biber,
100 g pirinča.
Priprema
Suve kajsije iseckati na manje kocke, dodati badem i suvo grožđe pa preliti vodom da ogrezne i ostaviti da miruje 60 minuta.Crni luk iseckati na rebarca i propržiti na ulju. Jagnjetinu iseći na trake pa ubaciti u tiganj s lukom. Pržiti dok meso ne promeni boju mešajući varjačom oko 5 minuta, pa dodati cimet i začine po ukusu.Vodu u kojoj je stajalo voće ocediti pa njome naliti meso. Poklopiti i ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.Potom ubaciti krupno seckanu blitvu, oceđeno voće i mirođiju. Sve zajedno prokuvajti da bi suvišna tečnost uvrila.
Pirinač skuvati u slanoj vodi i služiti uz jelo.
Marina Ignjatović
Нема коментара:
Постави коментар