Sarajevski sahan
Potrebno je
500 g mlevene jagnjetine
1 šoljica pirinča
nekoliko paprika
nekoliko paradajza
1-2 tikvice
1 crni luk
2-3 čena belog luka
1-2 šargarepe
nekoliko listova vinove loze
1 jaje
Za saft
1 kašika paradajz pirea
1-2 kašičice aleve paprike
700-1000 mlgoveđe supe
po ukusu soli i bibera
Priprema
Listove vinove loze kratko obariti,da omekšaju i ohladiti.Tikvice oljuštiti,preseći na deblje kolutove pa izdubiti.Paprike oprati i odstraniti im semenu ložu.Opranim paradajzima iseći poklopčiće i njih izdubiti.
U činiji pomešati meso,obaren pirinač,rendani crni luk,beli luk i šargarepu.Dodati jaje,so i biber,pa začiniti po ukusu.Lepo umesiti masu i puniti povrće.nadenuti i uviti listove vinove loze.Zemljanu činiju nauljiti i poređati punjene paprike,tikvice,paradajz i sarmice.Staviti da se peku desetak minuta na 200 stepeni.Za to vreme pripremiti saft tako što na malo maslaca propržimo paradajz pire,dodamo alevu papriku,pa kad zamiriše,nalijemo toplu goveđu supu.Začinimo je po želji,a onda prelijemo preko povrća.Ako je potrebno,prekriti alu-folijom,ostaviti da se peče dok povrće ne omekša.Pred kraj skloniti foliju da se zapeče,poslužiti uz kiselu pavlaku.
P.S
Recept viđen na internetu,pa napravljen...
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар