среда, 11. јул 2018.

Kuligre : Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje:118. Japrak


JAPRAK

Sastojci

200gr telećeg mesa mlevenog 
50g obarenog  pirinča
1gl crnog luka
pola kašičice aleve paprike 
pola kašičice vegete
so i biber
kašika ullja
20 listova od vinove loze 


Priprema

LISTOVE OPRATI I STAVITI U VRELU VODU DA ODSTOJE 5 MINUTA
Meso i crni luk samleti pa , dodati pirinač, biber, vegetu so alevu papriku i ulje, posolite i sve dobro izmešati . Ovom masom filovati listove i uvijajte sarme
preliv
400 ml vode 25 gr putera 2 kasike pavlake staviti da provri kad provri preliti preko sarmica sarme zapeci u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta
NAPOMENA Kuvana sarma treba da ima malo preliva
SARMICE SLUZITI UZ KISELO MLEKO
 ILI SOK SVEŽE CEDJENOG LIMUNA




  recept šalje dijana popovic 

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer