понедељак, 2. јул 2018.

Kuligre: Tražimo najbolji Recept Bosanske Kuhinje 11. Japrak



JAPRAK
SastojciKoličina
mleveno juneće meso500 g
lišće vinove loze30-tak
pirinač1 šoljica
crni luk1
beli luk2 čena
so i biberpo ukusu
limunov sok1 kašika
peršunov list1 kašika
suvi biljni začinpo ukusu

Kako pripremiti

  • Iseckati crni i beli luk i dodati ih mlevenom mesu. Staviti očišćen i opran pirinač. Posoliti i pobiberiti. Dodati seckani peršun i umesiti mesnu smesu. Listove vinove loze oprati i prokuvati u slanoj vodi 2 minuta. Ocediti ih i ohladiti. Uzimati mesni fil i stavljati ga na list vinove loze i motati sarmice.
  • Na dno zemljane činijice staviti nekoliko listova vinove loze i poređati sarmice.
  • Naliti toplom vodom da ogreznu, dodati kašiku limunovog soka, začiniti po ukusu i staviti u pećnicu da se zapeku.
  • Peći japrak da tečnost uvri i fino se zapeče. Poslužiti uz jogurt začinjen mirođijom
  • .








Dijana Ademović
Subotica

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer