субота, 7. јул 2018.

Kuligre> Tra\imo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje> 74. Sirenjaci


Brzi sirenjaci

Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 450 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 50-75 ml jogurta
  • 1 šoljica ulja

Za nadev:

  • 250 g mladog sira
















Priprema

U prosejano brašno staviti suve sastojke, ulje i mlaki jogurt, pa dolivajuci malo-pomalo toplu vodu umesiti mekše testo. Ostaviti na toplom da raste. Naraslo testo rasklagijati, pa većom činijom vaditi krugove.
Na jedan krug staviti , preklopiti drugim, spojiti ivice da fil ne bi cureo prilikom prženja, i malo dlanom rastanjiti sirenjak. Tako raditi dok ima materijala. Ostavimo ih da malo nadođu, a onda ih pržimo u zagrejanom ulju. Pažiti da ulje ne bude previše vrelo, smanjiti vatru, jer se sirenjaci lepo isprže na umerenoj temperaturi.

Dijana Ademović


Subotica

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer