Bosanska bamija
Sastojci
2glavice crnog luka
1veća šargarepa
2paradajza
4-5kašika maslinovog ulja
2česne belog luka
2paprike(ko voli ljuto)
Priprema
Prodinstati na maslinovom ulju sitno iseckan crni luk,dodati iseckanu šargarepu ...dinstati 10min.
Dodati bamiju(ako je veća iseći je na dva dela a ako je manja onda je ostaviti celu),iseckanu na kolutove papriku i izrendani paradajz.Dinstati još 15min.(da se bamija ne raspadne).Začiniti sa začinom i biberom.
Propržiti na malo ulja kašiku brašna dodati iseckani beli luk pa dodati i kašičicu alev paprike.
Zapržiti mandžu.Promešati i dokuvati još 2-3min.
Poželjno je da uz mandžu jedemo i pogaču od heljde...
200g.belog brašna
100g.heljde
malo soli
1/2kašičice sode bikarbona
vode po potrebi(treba da je tvrdo testo)
Umesiti
Sladjana Šćekić
Нема коментара:
Постави коментар